Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is precies doorschrijfpapier?

Doorschrijfpapier (carbonless paper of ncr papier) is papier voorzien van een coating zodat onder druk van een balpen bij 2 of meer op elkaar liggende vellen het beeld van het ene vel op het andere wordt overgebracht.

Wat is het nut van doorschrijfsets?

Doorschrijfpapier is het ideale hulpmiddel om eender waar geschreven documenten in te vullen en te dupliceren. Geschreven duplicaten zijn wettelijk geldig als bewijsmateriaal van bijvoorbeeld een afgewerkte opdracht, gepresteerde uren, ... Ze worden veelvuldig gebruikt als levernota's, bestelnota's, verhuurcontracten, ...

Hoe lang ga ik op mijn levering moeten wachten?

Na het plaatsen van uw bestelling wordt uw order en bestand manueel door ons gecontroleerd op eventuele problemen. Wij streven er naar dit tijdens de kantooruren binnen de 5 uren te voltooien. Vervolgens sturen wij in PDF formaat een factuur en eventueel een proef eveneens in PDF. Na de betaling van deze factuur starten wij de productie en verzenden wij uw bestelling met taxipost. Na ontvangst van uw betaling mag u binnen de 4 à 5 werkdagen uw bestelling bij u ter plaatse verwachten.

Mijn bestelling is extreem dringend, wat nu?

Indien uw bestelling heel dingend is neemt u best contact met ons op, dan treffen wij de nodige spoedmaatregelen. Zo kan u een betalingsbewijs doormailen en eventueel een koerier vragen. Koerierskosten worden in dat geval wel doorgerekend. Afhalen in Lier is ook altijd mogelijk.

Welke kwaliteit mag ik verwachten?

Om een goede doorschrijffunctie te hebben is het belangrijk dat het papier voldoende dun is. Ideaal is 60g papier, wat een perfect evenwicht tussen sterkte en doorschrijfresultaat biedt. Onze digitale drukapparatuur is speciaal voorzien om deze dunne (moeilijk bedrukbare) papieren te bedrukken met een uiterst nauwkeurige registratie en aan een hoogstaande kwaliteit. De meeste digitale drukkers gebruiken noodgedwongen 80g papier, wat meestal matig tot slecht doorschrijft. Bij ons mag u een veel betere kwaliteit verwachten.

Hoe gebruik ik mijn doorschrijfformulieren?

Heel eenvoudig: gewoon een vel karton onder de te beschrijven set leggen en schrijven met een balpen.

Ik wil recto verso bedrukking maar dat hoeft enkel voor het eerste blad: kost dat minder?

Wanneer wij recto verso druk toepassen passeren alle vellen door het duplexsysteem. Omdat het voor ons niet meer kost drukken wij daarom op elk doorschrijfvel een achterzijde. Indien u deze blanco wenst kost dat niet minder.

Wat is precies digitaal drukken?

Digitaal drukken is eigenlijk het digitaal printen aan een hoge snelheid en kwaliteit. Deze techniek wordt toegepast om zowel kleine als middelgrote oplagen aan een hoogstaande kwaliteit te kunnen produceren. Voor heel grote oplagen blijft traditioneel drukken (offset) een meer aangewezen techniek. De startkosten liggen daar veel hoger, maar de prijs per pagina lager. Op dit moment bieden wij geen offset aan op schrijfdoor.be

Wie zijn jullie?

Schrijfdoor.be is een initiatief van Cockaert bvba uit Lier. Vanuit ons bestaand cliënteel voelden wij de nood aan een degelijke oplossing voor doorschrijfformulieren. Wij zijn een van de weinige spelers op de markt die deze materialen op een deftige en betaalbare manier kunnen verwerken.